به همت معاونت دانشجویی و فرهنگی و همکاری کانون شعر و ادب موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی گیلان، و کانون بسیج اساتید سازمان جهاد دانشگاهی گیلان، گرامیداشت یکصدمین سالروز شهادت میرزا کوچک خان جنگلی در موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی گیلان برگزار شد.
به گزارش ایکنا از گیلان، این مراسم صبح روز چهارشنبه ۱۰ آذرماه ۱۴۰۰ و به مناسبت گرامیداشت یکصدمین سالگرد شهادت میررزاکوچک جنگلی، با سخنرانی اساتید و شعرخوانی شاعران گیلان، در موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی گیلان برگزار شد.
این نشست که با حضور محمدعلی رحیمی پور سرپرست موسسه ، محمد شادپور معاون دانشجویی وفرهنگی موسسه، مهدی عاشورنیا معاون آموزشی، فدایی سرپرست علمی کاربردی جهاد دانشگاهی رشت، فاطمه شفیعی سرپرست معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی گیلان و سایر مدیران جهاد دانشگاهی همراه بود،درابتدای این نشست سپیده ساجدی، شاعر و دبیر انجمن ادبی شکوه واژه ها ضمن خوش آمدگویی به حاضرین در مراسم، نسبت به اهمیت این روز و تاثیر جایگاه میرزا کوچک جنگلی در فرهنگ و ادبیات گیلان تاکید کرد.
و در ادامه سرپرست موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی گیلان ضمن خیر مقدم و تشکر از حضور دانشجویان، اساتید و شاعران گرانقدر، پیرامون نهضت جنگل و رشادت های میرزاکوچک خان جنگلی اشاره داشتند که سرزمین گیلان همواره از مردمی پیشرو و حق طلب برخوردار بوده که با هوشیاری اولین کانون های مقاومت را در برابر ظلم و جور زمانه تشکیل دادند. و نهضت جنگل نیز در پی محقق نشدن آرمان های انقلاب مشروطه توسط مجاهدین عدالت طلب و وطن دوست گیلانی به منظور رهایی مردم از استبداد آغاز شد و تا زمان شهادت میرزا کوچک خان به مدت ۷ سال ادامه یافت.
وی در ادامه صحبتهای خود اشاره داشت که ، دوره ای که نهضت جنگل شکل گرفت، جهان گرفتار جنگ خانمانسوز اول بود. جنگ، بسیاری از کشور های دنیا را درگیر نموده بود و با وجود اعلام بی طرفی ایران، کشور ما را نیز به صحنه جدال دولت های متخاصم تبدیل نموده بودند. حکومت مرکزی بسیار تضعیف شده و جنبه تشریفاتی داشت. وضعیت اقتصاد نابسامان بود و استقراض از دولت های روس و انگلیس به اوج خود رسیده بود. فقر، گرسنگی، قحطی و شیوع بیماری، بسیاری از مناطق کشور را خالی از سکنه نموده بود. در چنین شرایطی بود که نهضت ها و قیام هایی در سراسر ایران، مثل نهضت جنگل، قیام شیخ محمد خیابانی و کلنل محمد تقی خان پسیان و ..... به وقوع پیوست. اما نهضت جنگل از آن جهت اهمیت یافت که پیشوای آن فردی آزادی خواه و پاک سرشت بود که در قلب مردم جای داشت و همواره پشتیبانی و محبت مردم ایران و گیلان را به همراه داشت. همچنین نهضت جنگل، حماسه ای برای پاسداشت ارزش هایی چون گذشت، فداکاری، شجاعت و دینداری بوده است.
وی در ادامه گفت که در میان چهره های تاریخی و سیاسی، معدود افرادی بودند که در باور مردم جای داشته اند و رشادت ها و دلاورمردی هایشان در ذهن و زبان مردم جاری بوده است. میرزا از این جنس سرداران غیور و استبداد ستیز ایرانی بوده است و همواره به عنوان مظهر استقامت ملی و استقلال کشور در برابر اجانب از او یاد می شود. میرزا کوچک خان امروزه مایه مباهات و افتخار گیلان زمین و کشور ایران می باشد.
در ادامه مراسم بهرام علیزاده و مرتضی حیدرزاده از اساتید دانشگاه و پژوهشگر ادبی، درباره اهمیت جایگاه میرزا کوچک خان جنگلی در فرهنگ و ادبیات ایران و گیلان سخنرانی نمودند.
و همچنین شاعران جوان و خوش نام استان و کشور همچون بهرام مژدهی، حسن پاکزاد، فرزین رحمتی، سجاد قربانب، فرزین پورمحمد، نیره جهان بین، فاطمه حبیبی، مریم فرهمند، که در جلسه حضور داشتند به شعر خوانی در باب میرزا کوچک خان جنگلی پرداختند و در پایان مراسم به همین مناسبت لوح یادبودی تقدیم و عکس یادگاری گرفته شد.